Barion Pixel
+
Termékcsoportok
Menü
Termékcsoportok
Navigáció
Hírlevél
TOP termékek
Megtekintett termékek
  • Még nem tekintett meg terméket.
Hírek
Napi termékajánló
WAGO 285-159 50mm2 Háromfázisú nagyáramú sorkapocs készlet DIN 35 x 15 sínre
WAGO 285-159 50mm2 Háromfázisú nagyáramú sorkapocs készlet DIN 35 x 15 sínre

49 917 Ft (39 305 Ft + ÁFA)

998 347 Ft (786 100 Ft + ÁFA) / méter

Termékajánló
Elektronikus fizetés

Általános Szerződési Feltételek

ÁSZF

Jelen Általános Szerződési Feltételek célja a SKITUS Energy Kft. és megrendelő között az ÁSZF 3. pontjában megjelölt termék megvásárlása tárgyában létrejövő szerződéses jogviszonyra vonatkozó feltételek egységes és részletes szabályozása, valamint a megrendelő és a SKITUS Energy Kft. közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben (a továbbiakban a „Rendelet”) meghatározott körben a megrendelő tájékoztatása a szerződéskötést megelőzően.

 

Az ÁSZF hatálya és célja

A jelen Általános Szerződéses Feltételek (ÁSZF) kizárólag olyan - távollevők között létrejött – szerződésekre vonatkoznak, amelyek a www.profifeny.hu oldalon (továbbiakban: Webshop) keresztül jönnek létre.

Az ÁSZF célja egyrészt a SKITUS Energy Kft. és a megrendelők között az ÁSZF 3. pontjában megjelölt termék megvásárlása tárgyában létrejövő szerződéses jogviszonyra vonatkozó feltételek egységes és részletes szabályozása, másrészt a megrendelő tájékoztatása a szerződéskötést megelőzően minden lényeges körülményről.

Tájékoztatjuk, hogy Ön, mint vásárló, amennyiben egy megrendelést lead, akkor azzal automatikusan elifogadja a mindenkor hatályos ÁSZF-et és jóváhagyását adja hozzá. A SKITUS Energy Kft. jogosult az ÁSZF-et bármikor módosítani, amely módosítást a SKITUS Energy Kft. minden esetben a Webáruház „Vásárlás/garancia” fül alatt közzétesz. Kérjük az előzőekre tekintettel, hogy amennyiben vásárlója kíván lenni a Webshopunk által kínált termékeknek, figyelmesen olvassa el az ÁSZF-et és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és azokat magára nézve kötelező érvényűnek tekinti.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés – amennyiben a Megrendelő a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy – a fogyasztó és a Eladó közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

1. Az Eladó neve

A webshop üzemeltetője a SKITUS Energy Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: SKITUS Energy Kft. vagy Eladó)
Székhelye és postacíme: 2040 Budaörs, Építők útja 2-4.
Cégjegyzék száma: 13-09-203270
Adószáma: 26681256-2-13
Tel. szám:+36 70 391 18 19
Fax szám:
Elektronikus levelezési címe: webshop@siriusnovation.com

Tárhelyszolgáltató adatai:
Neve: Paller Endre egyéni vállalkozó 
Székhelye: 1092 Budapest, Ráday u. 60.
Adószáma: 63478262-1-40

2. Megrendelők köre

Webshopunkon keresztül kizárólag olyan cselekvőképes, nagykorú, magyarországi címmel rendelkező természetes személyek és belföldi illetőségű, vagyis magyarországi székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek vásárolhatnak, akik a jelen ÁSZF-et magukra nézve kötelezőnek tekintik és a weboldalon szabályszerűen, valós adataikkal regisztráltak.

3. A szerződés szerinti termék

A SKITUS Energy Kft. csak a Webshopon közzétett, az Eladó által forgalmazott világítástechnikai termékekre (a továbbiakban: termék) leadott rendelésekért felel.

A Webshopban a termék adatlapján feltüntetésre kerülnek az adott termékkel kapcsolatos lényeges tudnivalók, beazonosítására alkalmas cikkszám, a termék műszaki paraméterei, a gyártói garancia időtartama és a fogyasztást segítő egyéb információk, amelyek az előzetes tájékozódást segítik.

A megrendelés leadásával a megrendelő kifejezi, hogy a megvásárolni kívánt termék(ek) lényeges tulajdonságáról meggyőződött.

Figyelmeztetés: A termékoldalon található esetleges műszaki adatok tájékoztató jellegűek. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben csak illusztrációként szerepelnek.

A SKITUS Energy Kft. csak az általa forgalmazott termékek tekintetében és csak magyarországi címre történő megrendelés teljesítését vállalja.

Az adásvételi szerződés a SKITUS Energy Kft., mint eladó, és a rendelést leadó magánszemély, mint vevő (a továbbiakban: megrendelő) között jön létre az adott megrendelésre a SKITUS Energy Kft. által adott pozitív visszaigazolással (ld. 7. pont).

A SKITUS Energy Kft. kijelenti, hogy mind a webshop működtetéséhez, mind a termékek értékesítéséhez az összes jogszabályban előírt szakhatósági engedéllyel rendelkezik. A jelen ÁSZF-ben rögzített szolgáltatással kapcsolatban a SKITUS Energy Kft. nem rendelkezik magatartási kódexszel.

A termékre vonatkozó adásvételi szerződést a SKITUS Energy Kft. írásban megkötött szerződésnek tekinti melyet a rendelésszámon rögzít, és amely utóbb is hozzáférhető. A szerződés nyelve a magyar nyelv.

A megrendelő a vásárlási feltételek megismerésével és maradéktalan elfogadásával az alábbiak szerint köt szerződést a SKITUS Energy Kft.-vel.

4. Árak

A Webshopon a terméklistában és a termékek adatlapján feltüntetett ár az adott termék fogyasztói ára, amely tartalmazza a mindenkori általános forgalmi adót, de nem tartalmazza a házhozszállítás költségét, amely a megrendelt termékek bruttó árának függvényében kerül felszámításra. A szállítási díjakra vonatkozó tájékoztatás a [Szállítás/fizetés] menüpontban található.

A szállítási költségek az általános forgalmi adót tartalmazzák. 

Kedvezményes ár esetén az ár mellett található eltérő színű megjelöléssel, illetve az eredeti ár áthúzva látható. 

Az árak az adott terméklista visszavonásáig, illetve módosításáig érvényesek. 

A SKITUS Energy Kft. a megrendelők számára a „Kedvezmények” fül alatt közzétett mindenkori kedvezményeket biztosítja a megrendelők számára.A SKITUS Energy Kft. kötelezettséget vállal arra, hogy vásárlás esetén a kiválasztott terméket a megrendelés napján érvényes – a Webshopban feltüntetett –fogyasztói áron számlázza ki a megrendelőnek. Ezt az árat, valamint az ezen túlmenően fizetendő szállítási költséget a megrendelésre küldött visszaigazolás is tartalmazza.

A SKITUS Energy Kft. a Webshopból való vásárláshoz igénybe vett eszköz használata során nem alkalmaz emelt díjat.

Amennyiben valamely rendelés vagy rendelések bármilyen, a megrendelő érdekkörébe tartozó okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes kondíciók vonatkoznak.

5. Regisztráció

A vásárlás a Webshopon történő előzetes regisztráció és regisztráció nélkül is lehetséges.

A regisztráció menete a következő:

A [Regisztráció] menüpontra kattintva a potenciális vásárlónak meg kell adnia a következő személyes adatait: név (amely természetes személy esetén a vezetéknév és keresztnév, gazdálkodó szervezet esetén annak nevét), e-mail címét, mint azonosítót, telefonszámot és egy választott jelszót. Ezen felül szükséges megjelölni a szállítási címet, az adóalanyiságot, valamint a számlázási adatokat. Az adatok megadása a megrendelés teljesítéséhez és a számla kiállításához szükséges. Egy e-mail címhez csak egy regisztráció tartozhat.

A regisztráció során a potenciális vásárló választhat, hogy szeretne-e Hírlevelekre feliratkozni. A regisztráció felétele annak megerősítése, hogy a potenciális vásárló a megrendelés során a jelen ÁSZF-et és a SKITUS Energy Kft. Adatkezelési tájékoztatóját elfogadja. A regisztráció további feltétele, hogy a regisztrációs felületen megadott ellenőrző kérdésre a potenciális vásárló helyesen válaszoljon. A regisztráció az adatok mentésével létrejön, további megerősítést nem igényel.

A regisztráció elvégzésekor a rendszer a megadott e-mail címre a regisztráció során megadott adatokkal egy visszaigazoló levelet küld. Amennyiben a vásárló a regisztráció során megadott adatait javítani, módosítani kívánja, úgy azt a Bejelentkezést követően az [Adatmódosítás] menüpontban végezheti el.

6. Bejelentkezés

Amennyiben a megrendelő regisztrálta magát, a továbbiakban az e-mail cím és a jelszó megadásával bejelentkezését végrehajthatja a [Bejelentkezés] menüpontban.

Ha elfelejtette a jelszavát, akkor nyomja meg az [Elfelejtette jelszavát?] gombot, ezután írja be a regisztrációkor megadott e-mail címét, válaszoljon a biztonsági kérdésre és a rendszer a regisztrált e-mail címre elküld egy új jelszót.

Az adatok helyességét a megrendelő bármikor ellenőrizheti és módosíthatja, törölheti jóváhagyás előtt, mely lehetőséget a SKITUS Energy Kft. a [Regisztráció/adatmódosítás] menüpont használatával biztosítja.

A SKITUS Energy Kft. biztosítja, hogy a megrendelő az adatok elektronikus rögzítése során felmerülő hibákat szerződési jognyilatkozatának megtételét megelőzően kijavíthassa.

Az adott megrendelés elküldött adatai az elküldést követően már nem módosíthatók. A megadott adatok helyességéért és valóságtartalmáért Megrendelő felel, a hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a megrendelőt terheli. A SKITUS Energy Kft. a nyilvánvalóan hibás vagy hamis regisztrációt jogosult törölni, továbbá kétség esetén a megadott adatok valódiságát jogosult ellenőrizni.

A Webshop használata során felmerülő, személyes adatok védelmével és kezelésével kapcsolatos tájékoztató a honlapon, az [https://www.profifeny.hu/avt] linkre kattintva érhető el.

A megrendelő a megrendelés elküldésével a Webshop adatkezelési szabályzatát is elfogadja.

7. Vásárlás menete, kosár összeállítása

A Webshopban megtalálható valamennyi terméket az oldalon történő regisztrációt követően vagy regisztráció nélkül is megvásárolhatja a kiválasztott termék alatt található [Kosárba] gombra kattintva. Ezzel a termék belekerül az ún. elektronikus kosárba, mely tárolja és összegzi a vásárlásra kiválasztott összes terméket. Az adott termékből vásárolni kívánt mennyiség a Kosár menüpontban, a termék mennyisége mellett található „db” rublikában állítható be.

A [Kosárba] gombra kattintással a megrendelő a terméket mintegy lefoglalja. Ennek megfelelően a termék a kosárba helyezéstől számított 6 (hat) órás időtartamban a kosárban marad. Amennyiben a megrendelő az adott terméket nem vásárolja meg, a rendszer 6 óra elteltével az előzetesen regisztrált megrendelő e-mail címére „elhagyott kosár” emlékeztető levelet küld, amelyben egy gombra kattintva visszaállítható és megrendelhető az eredeti kosár tartalma. A termék 6 (hat) óra elteltével kikerül a kosárból.

Az előzetesen a Webshopon nem regisztrált megrendelő a kiválasztott termék(ek) „Kosár”-ba helyezése után adja meg a számlázási és a szállítási címet, adóalanyiságát. A számlázási és szállítási cím kizárólag belföldi cím lehet. Előzetesen regisztrál és nem regisztrált megrendelő is köteles kiválasztani a szállítási és kívánt fizetési módot.

A kosár tartalma a megrendelés elküldése előtt a [Kosár] menüpontban bármikor változtatható a termékek melletti +/- és piros X gombok segítségével, a bevitt adatok módosíthatók, törölhetők, mindaddig, amíg a megrendelő el nem küldi megrendelését a [Megrendelem] gombra kattintva. Az adott megrendelés elküldött adatait a [Megrendelem] gomb megnyomását követően azonban már nem lehet javítani. Amennyiben erre mégis szükség van, jelezze azt a SKITUS Energy Kft. munkatársainak a webshop@siriusnovation.com elérhetőségen azzal, hogy a már leadott megrendelések módosítására, javítására ezen időpontban a Eladó már nem vállal felelősséget. Hivatkozásul kérjük, minden esetben szíveskedjen megadni a megrendelési számot. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy szállításra átadott megrendelést már nem lehet módosítani.

A megrendelő tudomásul veszi, hogy a megrendelés leadása részéről ajánlatnak minősül, melyhez kötve van (ajánlati kötöttség) mindaddig, amíg a SKITUS Energy Kft. a megrendelést visszaigazolja vagy elutasítja a 9. pontban („Megrendelés visszaigazolása”) foglaltak szerint (készlethiány). A megrendelő tudomásul veszi, hogy a megrendelés elküldése fizetési kötelezettséget von maga után.

A megrendelő a rendelés leadásával elfogadja a jelen ÁSZF-et. Az itt leírtak be nem tartása esetén szerződésszegést követ el, és az ezzel okozott károkért kártérítési felelősség terheli.

A megrendelés feldolgozásáról, állapotáról a Webshop e-mail tájékoztatást küld a megrendelőnek.

8. Fizetés módja

A megrendelő a fizetési módot a megrendeléskor választhatja meg. A megrendelt termékek

a.     utánvéttel (házhozszállításkor készpénzben),
b.     a SKITUS Energy Kft. székhelyén történő személyes átvétel esetén készpénzben, vagy bankkártyával
c.     online bankkártyás fizetéssel,
d.  előre utalással a SKITUS Energy Kft. OTP Bank Nyrt. által kezelt 11711003-21476758 bankszámlaszámra fizethetőek ki.

Személyes átvétel esetén az alábbi bankkártyák használhatóak fel:

VISA, VISA Electron, V PAY, MasterCard, Maestro, American Express, UnionPay, JCB, Bancontact, iDEAL, Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay.

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013. Az online bankkártyás fizetés során az alábbi bankkártyák használhatóak fel:

Visa , MasterCard , Maestro, American Express

A lehetséges fizetési módok a Webáruházban a „Szállítás és fizetés” fül alatt találhatók. A rendelkezésre álló fizetési módok a megrendelő által kiválasztott szállítási módtól függően változhatnak.

Ha az Eladó nem kapja meg az ellenértéket az előzetes fizetési módot választó megrendelőtől (fizetés átutalással), akkor az Eladó ügyfélszolgálata – többek között e-mail útján – kapcsolatba léphet a megrendelővel. Ha a megrendelő a megrendelés leadását követő 3 napon belül, majd további 2 napon belül nem fizeti meg az ellenértéket, akkor a megrendelés sikertelennek minősül.

A megrendelő a vásárlásról elektronikus számlát kap, mely a termék származásának igazolására továbbértékesítés esetén nem alkalmas. Megrendelő jelen ÁSZF elfogadásával kifejezetten hozzájárul, hogy a megrendeléséről kizárólag elektronikus számlát kapjon.

9. Megrendelés visszaigazolása

A Webshop rendszere minden érvényes rendelésnek automatikusan rendelésazonosító-számot (rendelésszámot) ad, melyet a rendelés elküldését követően haladéktalanul, de legfeljebb 48 órán belül a megrendelő által megadott e-mail címre küldött, automatikus visszajelző e-mail is tartalmaz. Ebben az e-mailben ellenőrizheti annak részleteit, ezért kérjük, pontosan adja meg e-mail címét. Az e-mail útján történő visszaigazolás kézbesítésének hiányát okozhatja a helytelenül megadott e-mail cím, vagy a postafiókjához tartozó tárhely telítettsége. Megrendelését a visszaigazolásban szerepelő rendelésszámon tartjuk nyilván, melyet kérjük, hogy a megrendelés teljesítéséig szíveskedjen megőrizni. Szerződésünk az általunk küldött visszaigazolással jön létre. Amennyiben a megrendelést a rendszer két munkanapon belül nem igazolja vissza, úgy a megrendelő az ajánlati kötöttsége alól mentesül.

A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekinthető megérkezettnek, amikor az a címzett részére hozzáférhetővé válik.

Felhívjuk figyelmét, hogy a megrendeléseket a beérkezések sorrendjében regisztráljuk, így előfordulhat, hogy a megrendelt tétel már nincs raktáron. Ebben az esetben munkatársunk felveszi a megrendelővel a kapcsolatot, és tájékoztatja a lehetőségekről. Amennyiben nem tudjuk maradéktalanul teljesíteni a megrendelést, úgy a megrendelőnek azonnal joga van a megrendelés törléséhez. A vásárlástól való elállás tényéről kérjük, írásban tájékoztasson minket (ld. 9. Vásárlástól való elállás).

Amennyiben esetleges technikai hiba miatt a visszaigazolás nem érkezik meg a megrendelőhöz két munkanapon belül, és megrendelését fenn kívánja tartani, jelezze azt a SKITUS Energy Kft. munkatársainak a webshop@siriusnovation.com elérhetőségen.

10. Szállítás / személyes átvétel

A SKITUS Energy Kft. a megrendelést átlagosan 3-5 munkanap, maximum 30 nap alatt teljesíti. A terméket a GLS Hungary futárszolgálat szállítja ki. A Termék szállítására kizárólag Magyarország területén van lehetőség.

Amennyiben a küldemény kézbesítése a megrendelő hibájából meghiúsul, a SKITUS Energy Kft. szállító partnere egy alkalommal, többletköltség felszámolása nélkül megkísérli az ismételt kiszállítást egy új időpontban. Ha azonban a SKITUS Energy Kft.-nek a megrendelő hibájából nem sikerül felvenni a kapcsolatot a megrendelővel, vagy a második kiszállítás is sikertelen, akkor a SKITUS Energy Kft. jogosult a szerződéstől azonnali hatállyal egyoldalúan elállni, egyben az ebből eredő károkat Megrendelővel szemben érvényesíteni. A vételárat – amennyiben az az elektronikus a megrendeléssel egy időben kiegyenlítésre került – a SKITUS Energy Kft. a  szállítási költség levonása után 14 napon belül a megrendelőnek a megrendelés kifizetése során használt lakossági folyó-, illetve bankszámlaszámára visszautalja. Utánvétes fizetési mód esetén a megrendelő részére kiszámlázásra kerül a szállítási költség, amelyet a megrendelő a számlán szereplő fizetési határidőn belül kell megfizessen. Amennyiben a megrendelő a szállítási költséget a számlán szereplő határidőn belül nem fizeti meg, úgy a SKITUS Energy Kft. jogosult napi 5.000,- Ft késedelmi kötbért követelni.

A megrendelő jogosult a megrendelés során a Termék személyes átvételét kérni. Eladó e-mailben értesíti a megrendelőt, hogy mely időponttól jogosult a terméket a SKITUS Energy Kft. 2040 Budaörs, Építők útja 2-4.szám alatti székhelyén átvenni. Az átvételre munkanapokon 8:00 – 16:00 között van lehetőség.

A megrendelésért a termék kézhezvételéig teljes körű felelősséget vállalunk. A hibás vagy sérült termék kiszállítása esetén az átadás-átvételkor jegyzőkönyv készül. A jegyzőkönyvet a SKITUS Energy Kft. 5 munkanapon belül megvizsgálja és jogos reklamáció esetén a SKITUS Energy Kft. új szállítási időpont egyeztetése céljából e-mailen haladéktalanul felveszi a megrendelővel a kapcsolatot, és az ismételt kiszállítást többletköltség felszámolása nélkül teljesíti. Az új, egyeztetett időpontban, de legkésőbb 30 napon belül cseréljük vagy pótoljuk a terméket saját költségünkre. Ha a megrendelő a hibás szállítás vagy a termék szállításkori sérülése miatt eláll a megrendeléstől, akkor a már megfizetett termék ellenértékét – amennyiben a hibás termék visszaszállításra is került a szállítóval – 14 napon belül visszafizetjük. A termék átvételét követően a szállítással kapcsolatos reklamációkat nem áll módunkban elfogadni.

Megalapozatlan kifogás esetén a felmerülő költségek a megrendelőt terhelik.

A megrendelő vállalja, hogy a termék átvételéről és árának kifizetéséről a megrendelésben foglaltak szerint gondoskodik, azzal, hogy azt a megrendelőnek nem szükséges személyesen átvenni.

A vételár teljes kifizetésig Termék az Eladó tulajdonában marad. Ha a termék a vételár teljes kifizetését megelőzően mégis – bármely okból – a megrendelő birtokába kerül, felelősséggel tartozik a Eladó irányába mindazon károk tekintetében, amelyek megtérítésére senkit nem lehet kötelezni.

11. Vásárlástól való elállás

A megrendelő jogosult a fogyasztó és a Eladó közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet értelmében a termék adásvételére irányuló szerződés esetén

aa) a terméknek,
ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,
ac) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
ad) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak

a megrendelő vagy az általa megjelölt harmadik személy általi átvételének napjától számított 14 (tizennégy) napon belül (a továbbiakban: „Elállási Időszak”) a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

 Ha a megrendelő elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (postai úton vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségeken a SKITUS Energy Kft. részére az Elállási Időszak alatt. Ebből a célból a megrendelő felhasználhatja a megrendelést visszaigazoló e-mailhez mellékelt vagy a következő linken [https://www.profifeny.hu/sajatmenu/elallasi-nyilatkozat_2278] keresztül elérhető elállási nyilatkozat mintát is.

A megrendelőt terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a jelen pontban meghatározott rendelkezéseknek, illetve a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta. Ha a megrendelő a megjelölt határidőben, minden kétséget kizáróan igazolható módon nem küldi meg elállási nyilatkozatát, úgy minősül, hogy a megrendelő nem teljesítette az elállási jog gyakorlásához szükséges feltételeket, ezért a szerződése nem kerül felbontásra, szerződése továbbra is hatályban marad.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mailen keresztül történő értesítés esetén az e-mail elküldésének időpontját veszi figyelembe a SKITUS Energy Kft. a határidő számítás szempontjából.

A megrendelő határidőben gyakorolja elállási jogát, ha az Elállási Időszak lejárta előtt (14, azaz tizennégy nap) elküldi elállási nyilatkozatát a leírtak szerint az Eladó részére.

A Megrendelő elállás esetén köteles a megrendelt terméket a SKITUS Energy Kft. 1. pontban feltüntetett címére késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 8 (nyolc) napon belül visszaküldeni Eladó részére és egyidejűleg köteles nyilatkozni a bankszámlaszámáról, vagy lakóhelyének címéről, ahol a vételár összegét postai úton át tudja venni. A határidő megtartottnak minősül, ha a megrendelő a 10 (tíz) napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék Eladó címére történő visszaküldésének költsége a megrendelőt terheli. A SKITUS Energy Kft.-nek az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a megrendelőt semmilyen más költség nem terheli.

A megrendelőt nem illeti meg az elállás lehetősége, amennyiben a termék csomagolását felbontotta, vagy az a megrendelőnek felróhatóan megsérült.

Jogszerű elállás esetén és a termék visszavétele után a SKITUS Energy Kft. legkésőbb az elállás  és a termék beérkezésétől számított 14 napon belül visszatéríti a termék árát a Vevő által megadott bankszámlaszámra történő átutalással, vagy bankkártyával fizetett vételár esetén a bankkártyához tartozó bankszámlaszámra történő visszatérítéssel, bakszámlaszám hiányában lakóhelyre történő postai utalvány formájában.

Tájékoztatjuk, hogy a megrendelés (ajánlat) visszaigazolása előtt megilleti a megrendelőt a megrendelés (ajánlat) visszavonásának a joga. Tájékoztatjuk továbbá, hogy az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja.

12. Szavatosság és jótállás

A SKITUS Energy Kft. a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény által kötelezően előírt kellék-, és termékszavatosságot vállalja, azzal, hogy a termékhez jótállás kapcsolódik.

Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

12.1.Kellékszavatosság

A megrendelő az Eladó hibás teljesítése esetén a Eladóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szabályai szerint.

A megrendelő – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a megrendelő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Eladó számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a megrendelő nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát az Eladó költségére a megrendelő is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

A választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Eladó adott okot.

A megrendelő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni az Eladóval.

A megrendelő közvetlenül az Eladóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a megrendelő igazolja, hogy a terméket az Eladótól vásárolta (számla bemutatása ellenében).

A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a megrendelő köteles bizonyítani, hogy a megrendelő által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Ha a megrendelő a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

12.2.Termékszavatosság
A termék (ingó dolog) hibája esetén a fogyasztónak minősülő megrendelő – választása szerint – a 12.1. pontban meghatározott kellékszavatossági jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

A termék hibája esetén a megrendelő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a gyártót terheli.

A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a megrendelőnek kell bizonyítania.

Termékszavatossági igényét a megrendelő a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. A megrendelő a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a megrendelő felelős.

A megrendelő a termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

A Ptk. értelmében gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója is.

A gyártó, forgalmazó kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak, forgalmazónak a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.


12.3 Jótállás, garancia
A termékekre vonatkozó gyártói garancia időtartama az egyes Termékek oldalán kerül feltűntetésre. A megrendelő garanciális igényével az eredeti számla és termék Eladónak történő átadásával élhet.

Egyes termékek esetében, melyeknek vételára meghaladja a 10.000 forintot, Eladó köteles a 151/2003. Korm. rendelet alapján jótállást biztosítani a termékre. A jótállás időtartama 1-3 évig terjed attól függően, hogy a termék ára mennyi:

- 100.000 Ft vételár alatt: 1 éves jótállási idő
- 100.000-250.000 Ft vételár között 2 éves jótállási idő
- 250.000 Ft vételár felett 3 éves jótállási idő jár a fogyasztónak minősülő vásárlónak

A kötelező jótállás hatálya alá tartozó termékek esetében a jótállás a vásárlás (webshopban vásárolt termék esetében a termék átadása, átvétele) vagy a beüzemelés napjával kezdődnek. A fogyasztási cikk kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a fogyasztó a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta.

Ha a jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk első alkalommal történő javítása során az Eladó megállapítja, hogy a fogyasztási cikk nem javítható, a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában az Eladó köteles a fogyasztási cikket 30 napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, az Eladó köteles a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton – az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán – feltüntetett vételárat 8 napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni.

- Ha a jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk három alkalommal történő kijavítást követően ismét meghibásodik – a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában –, valamint ha a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés b) pontja alapján a fogyasztó nem igényli a vételár arányos leszállítását, és a fogyasztó nem kívánja a fogyasztási cikket az Eladó költségére kijavítani vagy mással kijavíttatni, az Eladó köteles a fogyasztási cikket 30 napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk kicserélésére nincs lehetőség, az Eladó köteles a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton – az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán – feltüntetett vételárat nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni.

- Ha a fogyasztási cikk kijavításra a kijavítási igény Eladó részére való közlésétől számított harmincadik napig nem kerül sor, – a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában – az Eladó köteles a fogyasztási cikket a harmincnapos határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, az Eladó köteles a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton – az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán – feltüntetett vételárat a harmincnapos kijavítási határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni.

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

13. Szerződés hatálya

Az adásvételi szerződés a megrendelés visszaigazolásával lép hatályba és a megrendelés teljesülésével megszűnik. A szerződés mindaddig hatályban marad, amíg a felek összes egymással szembeni kötelezettségüket nem teljesítik.

14. Panaszkezelés rendje

A SKITUS Energy Kft. elkötelezett amellett, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesítsen.

Amennyiben a megrendelőnek mégis valamilyen panasza lenne a vásárlási szerződéssel, vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy azt a webshop@siriusnovation.com e-mail címre küldheti, illetve a SKITUS Energy Kft. székhelyére küldött postai levél útján is közölheti. A SKITUS Energy Kft. a panaszt legkésőbb annak beérkezésétől számított 30 napon belül kivizsgálja, és írásban tájékoztatja a megrendelőt a vizsgálat eredményéről (elutasítás esetén indokolással), valamint arról, hogy annak elutasítása esetén milyen jogorvoslati lehetőségek állnak a megrendelő rendelkezésére.

A termék átvételét követően annak minőségére vonatkozó panasz eljuttatása és kezelése a fentiekben leírt módon történik, a kivizsgálás érdekében a SKITUS Energy Kft. a termék visszajuttatását kérheti a megrendelőtől, a panasz jellegének megfelelő esetleges laboratóriumi vizsgálatok elvégzéséhez. Jogos minőségi kifogás esetén, amennyiben a hiba oka nem a termék átadása után keletkezett, a SKITUS Energy Kft. a terméket térítésmentesen kicseréli vagy a megrendelő kérésére a vételárat visszafizeti.

Tájékoztatjuk a megrendelőinket, hogy a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexszel a SKITUS Energy Kft. nem rendelkezik.

Fogyasztói jogvita esetén az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Vásárló számára:

- Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,
- Békéltető testület eljárásának kezdeményezése
- Bírósági eljárás kezdeményezése

Irányadó jogszabály a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény.

A megrendelő jogosult a fentiek szerint fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése – így különösen egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása – érdekében a békéltető testülethez fordulni.

Az eljárásra a megrendelő lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület illetékes. Az eljárásra – a megrendelő erre irányuló kérelme alapján – a lakóhely (tartózkodási hely) szerint illetékes testület helyett a kérelemben megjelölt békéltető testület illetékes.

A SKITUS Energy Kft. székhelye szerint illetékes békéltető testület neve és elérhetőségei:

A Pest Megyei Békéltető Testület
székhelye:1055 Budapest, Balassi Bálint utca 25. IV/2.
Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81
E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu
Telefon: 06-1-792-7881

Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége: http://ec.europa.eu/consumers/odr

15. Az Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítása

Az Eladó jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket bármikor, egyoldalúan módosítani, de kötelezi magát, hogy erről a www.profifeny.hu oldalon tájékoztatja tisztelt megrendelőit.

A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően leadott megrendelésekre alkalmazandók.

Az Eladó fenntartja a jogot, hogy bármikor, bármilyen változtatást, javítást hajtson végre a Webshopon, előzetes figyelmeztetés nélkül és hogy a Webshopot más domainnév alá helyezze át.

16. Szerzői jogok

A Webshop honlap egésze, annak grafikus elemei, szövege és technikai megoldásai szerzői jogi védelem vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog alatt állnak. Eladó a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a honlapon, valamint a honlapon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Honlap felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

A Honlap tartalmának, valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy az Eladó előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag az Eladó előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

Az ÁSZF-benés a kapcsolódó dokumentumokban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, valamint az elektronikus kereskedelemre és a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabályok az irányadók.

SKITUS Energy Kft.

Jelen dokumentum hatályba lépésének időpontja: 2021.04.20.

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.